Kaip kačių maistas gali pagerinti jūsų augintinio gyvenimo kokybę?

Katės yra vieni populiariausių ir mieliausių augintinių. Jų galime sutikti lankydamiesi daugelių šeimų namuose. Nors, mokslininkų teigimu, kačių išvaizda ir būdas evoliucijos metu mažiausiai pakito iš visų gyvūnų, skirtingų registrų duomenimis esama nuo 15 iki 73 pripažintų kačių veislių.

Skirtingų veislių gybvūnai skiriasi įvairiais požymiais: vienos katės yra itin mažos ir smulkaus sudėjimo, kitos – pasižymi išskirtiniu kūno dydžiu. Skiriasi ir jų švelnusis kailis. Vienos yra ilgo ir puraus bei tankaus kailio, kitos trumpo kailiuko. Savo palankumą katės šeimininkams rodo garsiu ar tyliu miaukimu, raminančiu murkimu, švelniu glaustymusi. Tačiau be kita ko katės turi ir teisėtų reikalavimų, kuriuos reiškia garsiai ir reikliai kniaukdamos, todėl tokie reikalavimai būtinai privalo būti patenkinami. Katėms būtinas sausas ar konservuotas ėdalas, dubenėlis vandens, sutvarkytas tualetas, draskyklė, žaisliukai, guolis ir kiti dalykai. Bene visų svarbiausiu laikytinas kokybiškas ėdalas.

Kaip kačių ėdalas gali pagerinti jų gyvenimo kokybę?

Platų visaverčio kačių ėdalo asortimentą rasite užsukę į interneto svetainę superkate.lt. Joje galėsite išsirinkti subalansuoto įvairaus pavidalo kačių ėdalo, atitinkančio įvairius kačių poreikius. Pirkėjų patogumui siūlomos įvairių dydžių ėdalo pakuotės.

Kad būtų pasirūpinta gera kačių sveikatos būkle, joms būtinas tinkamai subalansuotas maisto medžiagų bei vitaminų ir mineralinių medžiagų kiekis maiste. Skirtingų amžiaus tarpsnių katėms, skiriasi ir įvairių medžiagų poreikis. Tad mažiems kačiukams rekomenduojama rinktis specialiai tokiems kačiukams subalansuotą ėdalą, kuris užtikrins sklandų gyvūnėlio augimą bei vystymąsi. Suaugusioms ir senstančioms katėms parūpinkite jų poreikius atitinkančio ėdalo, kad jų kailis žvilgėtų, būtų sveiki ir stiprūs nagai, tvirti raumenys.

Lauke ir namuose laikomų kačių poreikiai yra skirtingi. Nors manoma, kad lauke bėgiojančios katės gali susimedžioti dalį maisto, jo kiekis gali būti nepakankamas daug judančiai katei. Todėl siekiant subalansuotai maitinti tiek lauke, tiek namuose laikomų kačių mitybą, geriausia rinktis visavertį kačių ėdalą skirtą lauke ar namuose laikomoms katėms. Kačių gyvenimo kokybė ir sveikata priklauso nuo tinkamai parinkto ėdalo.